Az oldalról

Lassan 10 éves programozói tapasztalatomra hivatkozva, 2013-ban elindítottam egy oldalt, ahol igazából saját magam szórakoztatására raktam fel képeket és egyéb programokat, melyek a munkámban segítettek.

A Mosaicon.hu tehát, egy egyszerű hobbi oldalként indult, még 2013-ban. Az első 1-2 hónapban nem is volt rajta látogató, a közeli ismerősőkön kívűl. Miután egyre többet és többet dolgoztam rajta és rengeteg háttérképet feltöltöttem ez szép lassan, de biztosan növekedett. Igyekeztem csak olyanokat feltölteni, amiket én is használnék háttérképként, ilyen egyébként 100 képből egy volt. Idővel elég sok kép lett ahhoz, hogy a Google is felfigyeljen az oldalra. Kezdetben, a napi 50-100 látogatónál éreztem, hogy van értelme folytatni. így hát folytattam.

Azóta is rendűletlenül megy előre a keresési listákban és az oldal látogatói ma már naponta ezernél járnak. Talán köszönhető ez annak, hogy a Mosaicon.hu-n minőségi képek vannak, mivel minden egyes kép előbb egy általam létrehozott szigorú szabályrendszerben kell, hogy megfeleljen. Csak tiszta, fullhd vagy nagyobb, logó és egyéb írás nélküli, tökéletes háttérkép kerülhet fel. Ha még nem tedted meg, nézz szét néhány témában, garantálom, hogy találsz új háttérképet magadnak.

A Mosaicon.hu nemrég Ultra HD háttérképeket is gyűjteni kezdett, így tartva fent az érdeklődést és ezzel biztosítva az oldal hosszútávú fentmaradását. A jővőben, ha hazánkban elterjednek a 8K háttérképek, a Mosaicon.hu oldalon biztosan lesz egy gyűjtemény az extra méretű képekre is.

Mire az oldal elnyerte mostani, mondhatni már végleges kinézetét, idő közben rengeteg átalakításon, szerver cserén, design cserén és teljes újraprogramozáson esett át.

Így nézett ki 2013 elején közepén és végén

Mostanra amit látsz, az a hatodik generáció. Hiába nézett ki jól a fekete Mosaicon, jobbnak láttam végül egyszerű, letisztúlt fehér kinézetet választani, ami ráadásul telefonon és tábla pc-n is megfelelő.

A háttérképek feltöltési lehetőségének publikálása után két lelkes felhasználó akadt, akik rendszeresen, rengeteg háttérképet töltöttek / töltenek fel az oldalra. Úgyhogy ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem fáradtságos munkájukat! KokoHungary és JamieHyneman

A jővőben tervezek némi hírdetést is, hogy ismertebb legyen a mosaicon név, mint háttérképes oldal.

 

Ha úgy gondolod, hogy hozzászólnál, vagy valamilyen ötleted, tanácsod, netán észrevételed van, azt a visszajelzés oldalon közzéteheted.

Dobos Olivér